Historie

Her følger en historisk beskrivelse av Refsnesalléen 21 og 23.

Borettslaget ble stiftet 22.06.1964 og innflytting i leiligheten skjedde i 1965.  Entreprenør var Selvaag Bygg A/S, Oslo.

Utvikling av fellesareal

Mellom 2002 og 2003 ble det gjort en større oppgradering av fellesarealet. Daværende styreleder Irene Folden satte igang et større prosjekt i borettslaget, for å oppgradere inngangspartier, både inn- og utvending, samt store deler av utearealet. Dette var et svært vellykket prosjekt, som utbedret sykkelparkering og renoveringssystem, lagde et elegant og vedlikeholdsfritt inngangsparti med glassbyggerstein, fikk malt alle oppganger i lyse farger, og fremfor alt lagd en trapp med brostein mellom bygningene. Under trappen ble det lagt varmekabler, for å holde den isfri og tørr om vinteren. Til tross for denne omfattende oppgraderingen ble prislappen kun pålydende 3,5 MNOK, med en marginal økning i den månedlige husleien på 150 NOK.

Inngangspartiet idet oppussingen starter

Inngangspartiet halvveis pusset opp

Resultatet av oppussingen kan man fortsatt være stolt av

I 2015 ble alle trappeoppganger malt i nye delikate farger.

Det er ønskelig å legge ut mer informasjon om historien til byggene. Vi avventer lovnad om informasjon fra Vansjø BBL. Hvis noen kjenner til faktaopplysninger om punkter under, ta kontakt med webmaster (alfakrøll) refnesalleen.no .

Historikken til bygningene:

-Vedlikehold

-Påbygg

Historien til området:

-Utvikling av Refsnes som område

Tildelte priser