Nærområde

Det finnes mye spennende og nyttig i vårt nærområde!

I Refsnesalléen 66 ligger nærmeste butikk, som er Kiwi 431 Refsnes.  Denne Kiwi-butikken har et godt utvalg i dagligvarer, samt post i butikk. I Bergersborgvegen 3 ligger kiosken Ila frukt og tobakk, hvor man kan få kjøpt kioskvarer og enkel varm mat. Vegg i vegg ligger det en pizza- og grønnsaksforretning, hvor man kan få kjøpt grønnsaker, frukt, andre kolonialvarer og pizza.

Nærmeste barnehage er Refsnes barnehage som ligger i Engfaret 3, rett bortenfor borettslaget. Rett ved er også Refsnes skole, som har klassetrinn 1 – 7. Hoppern skole ligger også i gangavstand fra borettslaget og har påfølgende klassetrinn 8 – 10.

Friluftsområder

Ikke langt fra Refsnes ligger Søndre Jeløy, som er et landskapsvernområde på ca. 4,5 kvadratkilometer. Dette området har edelløvskog, hvor man blant annet finner flotte eike- og lønne-trær. Om våren er hvit- og blåveisen et flott skue, mens om høsten byr skogen på vakre farger. Området har mange turveier, som tar en med gjennom et kulturhistorisk landskap. Dette landskapet er i stor grad blitt formet av herregårdene de siste århundrene. Av eldre gårder på Søndre Jeløy finner man Kubberød, Reier, Grønli, Alby, Rød, Kase, Charlottenborg og Tronvik. Om vinteren er det også mulig å gå på ski over jordene på Søndre Jeløy, og oppleve landskapet i et annet perspektiv.

Hvitveisen i full blomst på Søndre Jeløy

Om sommeren tilbyr nærområdet gode muligheter for strandliv. Stranden på Tronvik og Refsnesstranden ligger omtrent i lik gangavstand fra borettslaget, knappe 10 minutters gange. Begge steder er det mulig å spille vollyball, nyte sanden mellom tærne og svømme i Oslofjorden. På Tronvik er det laget opplegg for båt, med muligheter for opptak og å sette ut mindre joller og åpne båter. Nord av stranden på Refsnes er det flere båthus.

For besøk med større båter kan man også forespørre Refsnes Gods om å få benytte flytebryggen for kortere opphold.

Severdigheter

Det er mer enn vakker natur og herregårder å se i nærområdet. Jeløy radio bærer interessant radio- og telegrafi-historie. Rett bortenfor radiomastene ut i Oslofjorden finner man øya Gullholmen, som har et praktfullt fyrhus. Begge steder er det mulig å leie lokaler. Ilakilden – i begynnelsen av Refsnesalléen – byr på en forfriskende vannkilde. Halvveis i Refsnesalléen finner man Refsnes Gods, som byr på fantastisk mat og drikke, selskapslokaler og overnatting.

Til og fra

Fra Refsnes går buss nr. 417. Denne stopper rett ved borettslaget i begge retninger. Den ene busstoppen har overbygget tak.

Busstopp med overbygg

Busstidene finner du her.